Cloud felhőtárhely

Valószínűleg senkinek nem mond újat a Dropbox, Skydrive, Amazon S3, GoogleDrive és hasonló szolgáltatásokat nyújtó rendszerek. Ezen rendszerek többé-kevésbé hasonlóan egy teljesen univerzális megoldást kínálnak fájlok tárolására, megosztására a legtöbb használt platformra.

A rendszerek általános lényege, hogy fájlokat tárolunk megadott készülékeken (számítógép, notebook, mobilkészülékek) melyeket időközben szinkronizálódnak a tárhelyet kiszolgáló szerverre, így az összes készüléken ugyanazon adatokat találhatjuk, függetlenül attól, mely készülékeken módosítottuk utoljára az állományokat.

Az említett szoftverek is ezt végzik, általában bizonyos méretig ingyenesen (pl. Dropbox 2GB-os tárhelyig), az e méret feletti tárhelyhasználatért külön fizetni kell. Összességében viszont igaz, hogy adataink minden egyes szolgáltatónál egy általunk ismeretlen,- és ezáltal nem megbízható helyen tárolódnak, mely számos biztonsági kérdést vet fel. Adataink biztonságáról, a rendszerek szolgáltatói szorosabb-lazább felhasználási szerződésében ugyan nyilatkoznak, de üzleti szférában ez mind kevés lehet.

Hogy az üzleti életben is élvezhető legyen a rendszer összes hasznos funkciója, kiegészítve a biztonsági és fokozott adatvédelmi elvárásokkal, cégünk előfizetőinek üzemeltet privát felhőtárhelyeket, melyeken a tárolt adatok garantáltan nem kerülhetnek ki harmadik fél kezébe.

A tárhelyek az előfizető igényei szerint érhetők el, a megadott kliensekről a webfelületig. A háttértár mérete nem korlátozott, így a díjszabásban megadottól eltérő konstrukciók is kialakíthatóak, ezekre kérjen egyedi árkalkulációt!

Ha még nem találkozott a felhő (Cloud ) tárhely fogalmával

Bővebb információ a cloud tárhely fogalmáról